söndag 16 september 2012

The final countdown...

... tududuu-duu tudu-du-du-duu, tududuu-duu-duu tudu-du-du-du-du-duu...

Har iofs lyssnat mer på Nickelback i dag (för att strö lite salt i såren över århundradets keikka som vi missar), men lite Europe-feelis fick jag nog ändå då jag körde hem från mitt kvällspass på bygget. 

The final countdown, ja. Nu är det knappa två veckor kvar. T V Å veckor. Mycket skall hända under dessa 12 dagar, men vi tror att vi skall hinna. Vi kommer inte att flytta in i ett färdigt hus, men det kommer att vara så pass färdigt att vi kan bo där. I vårt nya hem.

Jag kan knappt vänta.

De senaste veckorna har varit... hmm... ja, hur skall jag beskriva dem. Utmanande kanske? Jo, utmanande har det åtminstone varit - jag har gått tillbaka till att jobba 100%, barnen har börjat hos en finsk dagtant och bygget har krävt all vår fritid. Alla veckoslut och kvällar har spenderats på bygget - under helgerna tillsammans och under kvällarna har vi jobbat skilda "skiften". Utan våra absolut fantastiska föräldrar som alltid ställer upp skulle vi inte ha kommit närapå så här långt - ni är guld värda <3 

Tidigare brukar jag störa mig på att byggbloggar ofta börjar uppdateras mycket mer sällan ju närmare flytten man kom och rummen började bli klara. Hmpf - det var ju då som det började bli riktigt intressant för mig som läsare. 

Men nu, då jag själv är i samma situation - förstår jag det här bättre än väl. Efter långa dagar på bygget finns det inte tid, ork och inte heller alltid lust att sätta sig ner och upprepa allt det man gjort ännu en gång i text.

Fast just nu har jag både tid, ork och lust att skriva ihop ett inlägg, så då gäller det att passa på :) 

Det har hänt massor sedan senast, skall försöka komma ihåg det mesta iaf:
  • Rörgubbarna har monterat wc-byttor och dusch
  • Har hittat en ny helt fenomenal filtgubbe som fixat filt på terass, balkong och veranda - ingen upprepad Mr Filt-episod med andra ord. Phui!
  • Lagt paneltak i klädvårdsrummet och badrummet på övre våningen
  • Har monterat klädvårdsrummets möbler, sågat till en bänkskiva i massiv ek och monterat diskhon
  • I övrevåningen saknas numera bara lister - förutom allt det som hör åt elnissarna förstås (strömbrytare, larmfunderingar, uttag, lampor)
  • Har monterat WC-möbeln i andra våningens badrum
  • Har skruvat ihop WC-skåpen till wc:n på första våningen
  • Har spacklat och därefter slipat golvet på första våningen. Fy pyton säger jag bara. Vilket sk*tjobb. 
  • Har gjutit fast "hormihålet" - jee, jee! Av någon anledning var det ett stressmoment som konstant blev uppskjutet. Nu då vi äntligen fick det gjort i dag känns det inte bara liiite skönt! Vi gjöt med Ardex A 34 Mix för att inte behöva vänta på urlånga torktider.
  • Beställt en massa grejer (däribland köksskåpsdörrar och köksbänk - hoppas de hinner i tid till flyttgranskningen)
Före flytten måste vi åtminstone:
  • Lägga klart golvet på första våningen (P är och inleder den urakkan as we speak)
  • Få klart köket så långt det går 
  • Göra tillfälliga räcken vid huvudentrén och en del av balkongen vid vårt sovrum
  • Måla hallen
  • Få rörgubbar, elnissar och ventilations-säätäjä att sköta sina delar
  • Hänga upp ett husnummer på väggen
  • Beställa avfallskärl (jojo, det är väldans viktigt)
  • Skaffa postlåda
  • Låsa in alla verktyg etc någonstans i källaren, så att huset är säkert och tryggt att bo i även för barnen
  • Städa upp på gården (inte så mycket kvar faktiskt tack vare svärföräldrarnas slit under veckan som gick)

Innerdörrarna kommer först i början på oktober, så vi hoppas att det inte skall påverka flyttgranskaren... Vi kan ju inget åt att leveransen drog ut så på tiden... *snyft, snyft* ;)

Nu då jag kommit så här långt och tänkte börja kasta upp en massa bilder, insåg jag plötsligt att jag knappt har några bilder... Tusan också. Jag som tycker att jag fotat i tid och otid.

Men det kan inte hjälpas - det här får bli ett väldigt texttungt inlägg med bara några bilder. Får vara mer kortfattad och mer bildrik nästa gång ist.






måndag 3 september 2012

I brist på bra bilder...

... får jag nöja mig med lite sämre varianter :) Hade tänkt hinna ta ordentliga foton av våra nykaklade rum både i går kväll och i dag, men tydligen lyckades det inte någondera dagen. Så nu får det bli några suddiga iPhone-foton ist.

Vår gode vän T "semestrade" hos oss från onsdag till söndag, med resultatet att vi nu har kakel i lilla wc:n på första våningen, klädvårdsrummet och andra våningens badrum. Tusen tack T för att du tog dig tid att hjälpa oss (och tack till M och flickorna för att ni lånade ut pappa till oss :)

Så här kommer nu en salig blandning med bilder både från vattenisoleringsskedet (det har gått åt en hel del Ardex 8+9 kan jag säga :) och sedan då kaklen är på plats men ännu saknar fogmassa.
























Dessutom har den första mellandörren kommit på plats - en satinglasdörr till badrummet på andra våningen (note to self: fotografera dörren!). Känns bra måste jag säga!