fredag 28 december 2012

Ähum, ähum

Jo, vi har flyttat in. För typ tre månader sen :)

Av någon anledning har bloggen legat på is ända sedan vi började med flyttrumban i slutet av september. Flyttgranskningen gick igenom utan extra bekymmer måndagen den 1.10 och vi flyttade då in utan mellandörrar och köksdörrar. Allt sånt har dock hittat sin plats så småningom, så i dagens läge ser det nästan färdigt ut på första och andra våningen.

Eller ja, visst saknas det en hel del ännu: speglar i vessorna, välitila-glas i köket, välitila-kakel i klädvårdsrummet, glasvägg i badrummet, gardinstänger, gardiner och största delen av alla lister. Men precis som alla andra som byggt före oss berättat, märker man inte de där "småsakerna" efter ett tag. Vilket förstås är rätt farligt, för den takt med vilken vi får saker och ting fixade sjönk med 300% (minst) den dag vi flyttade in :)

Må så vara, det är i vilket fall som helst absolut underbart att vara hemma. Alla under samma tak. Ingen som behöver sticka iväg till bygget på kvällen. Att kunna duscha lääänge mitt i natten. Att få spela musik på högsta volym efter kl. 23 utan att behöva tänka på några grannar. Att ha möjlighet att välja tid med familjen utan att ha Mr. Tidspress nosandes i nacken. Hemma.

Missförstå mig dock rätt. Jag har faktiskt storgillat byggprojektet och att aktivt få vara med under de olika faserna. Det har inte varit någon dans på rosor alla gånger och det har krävt en hel del uppoffringar, men "lopussa kiitos seisoo". Tack och lov är vi inte helt fed up med allt vad bygge heter ännu heller, för det finns ju fortsättningsvis en hel våning att ta itu med. Så snart skall vi börja välja kakel igen... huuga!

Och vem vet, det är inte alls uteslutet att vi får för oss att bygga ett nytt hus någongång i framtiden. Var, när och hur är dock ännu helt öppet :)

Men jo - en brist börjar dock kännas. Vi har ingen soffa i vardagsrummet. Visst har det sin charm att sitta/halvsitta/halvligga/ligga på golvet, men jag ser verkligen fram emot att få något annat att sitta på. Så i morgon skall vi äntligen iväg och beställa en soffgrupp, yay!

Tydligen har vi inte lyckats ta några bloggfoton under de här tre månaderna, men jag skall ta det som mitt första nyårsprojekt då vi kommer hem igen. Tills dess får ni nöja er med några random-foton :)


5 kommentarer:

Bland hö och halm sa...

Vad kul att du är tillbaka på bloggen =)
Jätte fint hus hade ni fast allt ännu inte var färdigt då jag var där. Ha det bra!

Byggare-Mom sa...

Tack Åsa! Mmm, undrar nog om det nånsin blir helt färdigt jag... :)

Anonym sa...

Hej!
Jättehärligt hus ni har fått! Lite samma stil som vi drömmer om :)
Måste fråga lite om ert kök..du har kanske redan skrivit om det tidigare i bloggen, meen..
varifrån har ni tagit köket, och vad "heter" köksdörrarna/ytan?
Och hur höga är era vaakasuorat-övreköksluckor, funkkar mekanismen bra?
H. Malin och Tony

Byggare-Mom sa...

Nämen hej, kul att "se" er här! Läste i Sydin att ni har fått bygglov - spännande! Har ni redan hunnit börja med grunden kanske?

Vi har "plockat" ihop köket själva, med stommar från Orikedon keittiötukku och sedan måttbeställde vi dörrarna separat. De är 19 mm tjocka och annars helt "vanliga" högblanka dörrar. Våra överskåp är 703 mm höga (ojoj, kan inte prata i cm alls efter byggprojektet, allt är bara mm :) och varje lucka är 350 mm hög. Mekanismen funkar superbra, är så nöjd över att vi valde just den (Aventos HF). Båda luckorna öppnas alltså samtidigt istf att ha en egen mekanism för varje lucka (Aventos HK). Hur smidigt som helst!

Skall bli spännande att se ert hus sedan då vi kommer till Kstad i något skede. Lycka till!

Anonym sa...

Okejj :) Vårt kommande kök påminner lite om ert...så tack för tipsen..:)
Vi håller på med grunden nu jo, och huset kommer i element senare i vår...spännande :)
Så jo, bara att komma på besök sedan då det är klart :)
H. Malin