torsdag 2 maj 2013

Back in business

Det har minsann gått ett tag sedan senast, men nu känns det som om det är dags för ett inlägg igen. Vi har nämligen kommit igång med källaren riktigt på allvar.

Fuktspärren är fixad, en hel del kakel är på plats och i kväll fick den första bastuväggen ett finfint täcke av Sauna-Satu. Målet är att kunna bada bastu på midsommarafton - får se om det lyckas :)
Allt kakel ser jämngrått ut på bilderna, men det är faktiskt två rätt olika nyanser. Den "stora" väggen är grå, medan väggstumparna till bastun är riktigt ljusgrå-vita. Valde sist och slutligen kaklet rätt snabbt då det kom till kritan, så det var helt onödigt att vi lagt ner så mycket tid på att fundera hit och dit :) Det är nu en hel del 30x60 och avlång mosaik - allt ur samma serie.


Det ser lite synkkä ut då man tittar ut från bastun mot badrummet nu med den mörkbruna fuktspärrsväggen. Där kommer det inte att komma kakel utan istället har vi bestämt att takpanelen kommer att komma ner på den väggen - på det sättet fortsätter samma panel från bastuns väggar, upp i bastutaket, vidare ut i badrumstaket och slutligen ännu ner på bortre väggen. Det låter iaf helt coolt i teorin, hoppas nu bara att det också blir det i praktiken :) 

I kväll åt vi kvällsmål med barnen framför brasan i allt byggstök. Det behövdes inte mer än en filt, en låda med kakel och lite goda flingor för att barnen skulle tycka att det var rena lyxkvällen :) Och jag blev sen själv kvar framför brasan ett tag med lite jobb - det var allt annat än ergonomiskt, men däremot mysigt till tusan!


Inga kommentarer: