måndag 6 maj 2013

Geevkoopan geeva

Eller på "icke-Max-språk" - grävskopan gräver :) I kväll hade vi igen besök av våra duktiga markarbetare, den här gången stod biltakets grusbädd på tapeten. Det tog dem drygt två timmar att byta ut ett jord-sten-stubb-gräs-kaos mot en slät och prydlig grusbädd. Nu är det "bara" en del rör och själva biltaket som saknas :)

M var helt i extas av att ha grävskopan på så nära håll - men han vågade sig inte in i hytten ännu, trots flera erbjudanden.


Ett av våra överlopps leca-block har tydligen sett gosigt ut för en småfågel (vilken?) som bestämt sig för att fixa sitt bo där. Misstänker att fågelmamman knappast kommer våga sig tillbaka till boet nu efter att det blivit omplacerat på en säkrare plats. N vill absolut följa med hur det går, men påminde mig om att vi måste akta oss för att röra vid äggen, för annars kanske de kläcks och fågelungarna börjar kalla oss för "mamma". Jo, det är nog säkrast att vi aktar oss :)I helgen fick vi en hel del klart i källaren, bl.a. allt Sauna-Satu i bastun och badrumstaket. Tusen tack till Reino och Gitta för hjälpen!

2 kommentarer:

miolann sa...

det där boet <3

Byggare-Mom sa...

Mmm, det är mysigt. Äggen fanns kvar ännu i morse, men förr eller senare kommer väl nog dagen då något djur hunnit nappa dem och jag får förklara för N vart de försvunnit...