lördag 4 augusti 2012

Första slutliga golvytan - check!

I går var det då dags att göra kakelpremiär - en knut i vår kuraeteinen där varmvattenberedaren kommer och så en del av vårt tekniska utrymme. Själv plattläggandet var inte särskilt svårt och tog inte heller speciellt länge. Det som tog tid var att måtta ut allt och skära till alla bitar (speciellt de som skulle vara runda). Då plattorna är "kuivapuriste"-kakel är de dessutom väldigt hårda, så det var inte det enklaste att få dem kapade utan diamantcirkel... Var tvungen att ta fram rälläkän för en del bitar. Aah, det är inte klokt hur snygg man känner sig med de urfräcka skyddsglasögonen på sig... NOT! :)

Det som gjorde arbetet lite extra trixigt var att de två rummen angränsar till varandra och vi gärna vill att kaklen skall "passa" in då man går från rum till rum. Inte det lättaste då man i det ena rummet börjar lägga kaklen i knuten längst bort :) Hoppas att våra måttningar och torrläggningar blev rätt...

Har bara ett par dåliga kännykkäbilder att bjuda på, men kastar nu upp dem i vilket fall som helst. Eftersom vi använt Ardex primer (P 51), våtrumsspackel (B 12) och vattenisolering (8+9), använde vi också Ardex kakelfix (X 77). Ifall det mot förmodan skulle intressera nån ;)Hade vattenisolerat liiite för lite i tekniska utrymmet, så jag kunde inte sätta alla kakel runt golvbrunnen ännu. Skall vattenisolera lite till där i dag, så kan jag sätta dit en rad till i morgon, samtidigt som jag lägger en kakelrad längs väggen. Sedan är det "bara" att foga och så är golvet klart för maskininstallation!

Inga kommentarer: