torsdag 2 augusti 2012

Kakel beställda!

Ojoj, den där rubriken har då verkligen låtit vänta på sig, men nu är alltså kaklen till andra våningens badrum äntligen beställda. Jiihaa!

Det blir en mix av stora och små kakel i blankt vitt och ljusgrått (Galaxy Gris). Dessutom skall vi ha en supernice mosaik från Dune (som jag tydligen inte kollat namnet på) som en liten detalj i en infälld hylla ovanför wc-stolen.Vi har en del att bygga i badrummet ännu före det är kakelredo.


WC:n är vägghängd så vi kommer att bygga en ny vägg från pipan hela vägen "ner" till den bakre väggen (markerat med orange strecken). Wc-ställningen göms bakom den nya väggytan och samtidigt får vi ett oemotståndligt tillfälle att fälla in en hylla ovanför wc-stolen :) Typ så här:


Vi har delat av rummet med en sockel (det gråa strecket i planritningen ovan). På sockeln kommer senare en glasvägg för att hindra att vattnet från duschen åker någon annanstans än ner i golvbrunnen. Golvet i "wc-delen" är plant, så där skall vi ha Galaxy Gris 30x60, medan vi i "duschdelen" skall ha samma kakel i storleken 5x5. Den bakre väggen blir en kombination av Galaxy Gris 30x60 och 5x5, medan de tre övriga väggarna blir vita.

Bäst för det här att det blir bra - så länge som vi har funderat fram och tillbaka på olika alternativ skulle det bara våga annat :)

Dessutom har vi förresten redan några kakellådor som väntar på oss på bygget - Galaxy Black i storleken 10x10 som vi skall ha i kuraeteinen och tekniska utrymmet i källaren.De kaklen har jag faktiskt tänkt lägga själv tillsammans med samma snälla J som hjälpte mig med vattenisoleringen. Vi börjar kl. 8 i morgon B-) Wish me luck!

2 kommentarer:

Bland hö och halm sa...

Det ska bli spännande att se resultatet. Lycka till!

Byggare-Mom sa...

Tack Åsa! Och jo, det skall verkligen bli spänannde att se resultatet. Får kaklen redan nästa vecka, och misstänker att vi inte kan hålla oss från att genast "torrlägga" dem lite ditåt i badrummet för att se hur det kan tänkas börja se ut :)