torsdag 21 juni 2012

Heldag på bygget

Jag och kidsen gick till bygget vid 14-tiden i dag för att hoppa på den nymonterade trampolinen (tack Nicke för hjälpen!). Förstås hade jag själv i planerna att samtidigt hinna slipa och spackla lite :)

Lite senare kom Kiitolinja med vår laminatleverans från Tyskland och huga vilken hög med paket det var. Kiitolinjas chaffis hade lyckats ta med sig sin sämsta lift (hur man nu lyckas med det då man vet vilken typ av last man har), så vi fick inte av trallarna från flaket, utan hamnade att lasta av all laminat för hand. Som visade sig väga 1500 kg allt som allt. Mysigt.

Det var dock ingenting jämfört med urakkan som väntade då P kom från jobbet. Att roada in alla 100+ paket till första våningen.

I det skedet hann jag för ett ögonblick tänka hur lätt vi hade kommit undan om vi hade byggt ett 1-planshus på en slät åkertomt...

Som tur är gick den tanken snabbt förbi - sluttningstomt och flerplanshus är ju nog något vi ändå drömt om länge. Men då det gäller att bära upp tegel, skorstensmaterial, laminat, kakel, spackelsäckar, 18 liters målburkar, och annat "smått och gott", är det lätt hänt att man i ett svagt ögonblick glömmer bort sina drömmar :)

Med hjälp av några Pepsi- och trampolinpauser fick vi in alla paket, och fick samtidigt värsta träningen på köpet. Bättre intervallpass får man minsann leta efter :) Nu är det bara att hoppas att vi lyckas måla tak och väggar trots de två travarna i köket och vardagsrummet.



Det börjar kännas i kroppen. Yeah!

Inga kommentarer: