tisdag 5 juni 2012

Och ännu mera vitt

Vår spacklare var borta hela förra veckan så då hände inte så mycket på bygget. Förutom att vi själva gick lösa på de rum som vi snålat med... Spacklaren har fått fixa till de flesta rummen, men några lämnade vi åt oss själva - både för att spara lite bagisar och för att vi helt enkelt faktiskt ville spackla lite själva också.

Call us crazy, men det var faktiskt riktigt kul att spackla fogarna då man hade rätt sorts spackel och rätt typ av verktyg. Annat var det då vi renoverade vår radhustrea i Åbo... konstiga råd och fel spackel gör inte livet lätt kan jag säga.Mina föräldrar var dessutom här under veckoslutet (tusen tack för hjälpen mamma och pappa!), så då hade vi gott om tid att spackla loss. Vi ville också pröva på lite bredspackling och för att göra det lite smidigare bestämde vi oss för att testa Tikkurilas Presto R som man bara kan "måla" ut tjockt som målfärg och sedan jämna ut med en bred stålspackel.

Det var inte lika roligt. Inte alls.

Nå, nog blir det säkert helt bra då det blir slipat och målat. Nu är för övrigt spacklaren också tillbaka, så i kväll var det ljusare i källaren också.

Inga kommentarer: