torsdag 21 juni 2012

Osynligt arbete

Vi själva håller för tillfället mest på med jobb som inte syns (som förresten är så där passligt jättemotiverande), då vi håller på att slipa tak och väggar. 

Efter det får vi börja grundmåla tak och väggar, dvs. måla vitspacklade väggar och tak med vit färg. Ännu ett jobb som knappt syns. 

Sedan blir det äntligen dags att måla på den slutliga målfärgen - som för övrigt också kommer att vara vit i stora delar av huset. 

Vi gör alltså 3-4 arbetsskeden för att våra vita tak och väggar skall bli vita. 

Jo, hejsan. Ibland undrar man nog... :)

Nå, det är nu i alla fall bra att vi får hjälp av andra med att göra saker som syns :) Ytterdörren och sidofönstren är nu monterade, och vi är såå nöjda med hur det blev. Vi var lite fundersamma kring hur den mörkgråa dörren skulle göra sig i hallen, men den passar hur bra som helst i allt det vita. 
Våra duktiga plåtslagare jobbade tre långa dagar (eller tja, långa är lite i underkant... det finns knappast någon jobbterm som beskriver arbetsdagar från kl. 6 till kl. 22 :S) och fick klart taket och alla dess genomföringar, samt en hel del hängrännor och stuprör. De kommer på nytt om några veckor för att göra verandans tak och för att montera brandstegar, snöhinder samt de sista hängrännorna och stuprören. 

Lite synligt arbete har ju faktiskt P också gjort på sistone då han lekte akrobat och målade våra räystäät (vad tusan heter det på svenska?) mörkgråa. Vi funderade hit och dit om vi skulle ha dem mörka eller ljusa, och efter en hel del Streetview-surfande på Google Maps kom vi fram till att vi vill ha mörka.

5 kommentarer:

Anu sa...

Takskägg, tror jag det heter.
Trevlig midsommar till Solbacken! :)

Byggare-Mom sa...

Takskägg - vilket lustigt uttryck. Tror jag hellre pratar om räystäät :) Trevlig midsommar till er i norr också - så här liiite i efterskott :)

Sippan sa...

Var hittar man den fina ytterdörren ?

Byggare-Mom sa...

Hej! Kul att du gillar dörren - den finns i Tiivis sortiment (modell M705).

Sippan sa...

Tusen tack !!