söndag 30 oktober 2011

Tomt-graffiti

Har blivit en daglig rutin att gå ett varv via tomten. Tydligen lönar det sig att göra det under veckosluten också för det går minsann framåt även då. I går då vi kom fram var nämligen vår övervakare Jan där och ritade ut husets, terassernas och biltakets hörn på tomten. Riktigt roligt att se exakt var allt kommer att stå.

Här kommer t.ex. bakre hörnet på vår källare, a.k.a. P:s musikrum :)


Här syns ett par markeringar för vår terass mot söder.


Och ett svagt märke där vi kommer att ha en trappa ner till terassen från huvuddörren.


Det tog sedan inte länge före vår ansvariga arbetsledare Ari också dök upp bakom kröken. Blev att planera en hel del inför den kommande veckan. Tydligen borde grävningen vara avklarad till mitten av veckan om inga överraskningar dyker upp och då skall så småningom rör och kablar för avlopp, vatten, el och fiber grävas ner. Går allt som planerat börjar våra timmermän med att gjuta "anturan" (sulan) mot slutet av veckan. Är tydligen möjligt att sätta små "stumpar" rör etc. under anturan som sedan kan skarvas och kopplas, så det är ingen direkt panik med att få allt nergrävt.

Ojoj, nu går det undan.

Före vi kom hem från tomten kom ännu vår grävare Janne körande med ännu en grävmaskin - han tyckte att han hade för lite leksaker på tomten :)

Skämt åsido så kom han med en mindre maskin som han skall gräva "diket" för avlopp etc. med - den stora skopan skulle med stor sannolikhet stjälpa mer än den skulle hjälpa i det sammanhanget.

"Titta mamma, där är lilla lilla grävskopan" var N:s kommentar. Mjo, allt är relativt.


Janne berättade då också att största delen av det han grävt bort under fredagen hade varit berg.

Whoops i kvadrat, liksom.

Nå, vi får hoppas att det fortsätter gå lika bra med det lilla som ännu skall bort.

I dag har vi varit till tomten och försökt planera trädgården lite. Lite lättare att få en uppfattning om hur gården kan komma att se ut nu, men tusans svårt är det ändå. Bakgården uppe på kullen är det enda som vi har en klar uppfattning om hur den skall bli. Där blir det nämligen mest gräsmatta.


Kanske en pergola för morgonkaffet...


Och så några stenformationer med växter och belysning.


Har samlat en hög med stenar, hur vi sedan skall gruppera dem - och var - är en annan femma.

Inga kommentarer: