fredag 13 april 2012

Det börjar se ut som en spis

Vår murare har varit ett par dagar på bygget den här veckan, och nu börjar det se ut som en spis.

Situationen i onsdags:Och så här såg det ut i går:


Spisen kommer alltså nästan att täcka hela väggen och så kommer vi att ha en bred lucka mitt på (själva "luck-hålet" är mindre än den kommande luckan, skenet bedrar lite på den här bilden).

I går berättade muraren dessutom att vi nu har möjlighet att få någon ny typ av ytmaterial på den som går att färga i vilken färg som helst - bara att välja från en färgkarta. Förra veckan hade han gjort en rosa (!) spis åt någon...

Tufft att någon vågar köra på något annorlunda. Grått lär vara tillräckligt "annorlunda" för oss.

Fegisar! :)

Men jo, vi hade från början tänkt oss en vitslammad spis, men i något skede började vi faktiskt fundera att en grå kanske vore bättre och snyggare. Dessutom skulle det inte innebära några extra kostnader för oss, utan han skulle ta tillbaka de "antiikkilaasti"-säckar som då inte går åt.

Äh, ännu mer att fatta beslut om. Snark!

Muraren måste få med sin mini-me (dvs. sin son) för att mura pipan ända upp, då han själv är lite höjdrädd :) Tidtabellen beror därför lite på mini-me:s schema, men muraren menade nog att allt borde bli klart nästa vecka. Förutom ytskiktet då, det läggs mycket senare, då allt annat är så gott som färdigt i källaren.

3 kommentarer:

miolann sa...

Vår spis är vitmålad (gula tegel ursprungligen :P) och den blir nog lätt grå och svart på vissa ställen. Rosa spis, cool!

Lilla K sa...

Det går ju fint framåt. Roligt när man ibland får mera flexibilitet än man tänkt sig för samma pris. Grå spis kan bli riktigt fint och då syns inte heller soten så bra om det sku råka ryka in... Pink tycker jag också är lite väl extremt, men i rätt miljö så varför inte... :)

Byggare-Mom sa...

Milla: Kul att se dig här! Jo, vitt är ju lite riskabelt, även om muraren flera gånger sagt att "ei valkoinen uuni mustu... kunhan polttaa oikein". Jo, jo... undrar då varför så gott som alla vita spisar jag sett är sotiga :)

Sarah: Jo, det händer nog lite hela tiden. Och jag tror nog vi väljer en grå spis, det känns sådär passligt "tryggt" :)