fredag 18 maj 2012

Bildbevis

Lovade ju komma med lite bildbevis på att jag faktiskt städade förra helgen :)
I går var det ju ledig dag och då var hela familjen på bygget. M sov en god stund i vagnen så det var riktigt lugnt ett tag, för en gångs skull. En 10-månaders lillkille med attityden "vill se allt, vill bita i allt, vill ha allt jag inte får" går inte alltid så väl ihop med en byggplats ;)

P har spacklat klart kanterna på vår ljushylla - det var lite finlir som vi tänkte att spackelgubben kanske inte har tid för (speciellt då hyllmojängen uppenbarat sig efter att han var och kollade och gav sin offert :)


"Det är roligt här på bygget", konstaterade N. Vet inte vad hon gillar mest. Klossarna av byggmaterialsrester, grävandet på gården eller att man får rita fritt på väggar och golv. Förhoppningsvis har våra "man får bara rita på väggar och golv här på bygget"-uppmaningar gått hem. Vill helst inte se några konstverk på "fel" ställen här i hyreslägenheten. Oberoende av hur fina de är...

4 kommentarer:

Lilla K sa...

Alltid skönt när man fått allt bråte undanplockat, fast det tråkiga är att speciellt på byggen brukar städigheten inte vara så länge..

Byggare-Mom sa...

Mmm, tro inte att det ser lika städat ut längre... Blir att städa på nytt på söndag :)

Anonym sa...

Hej!

Hittade bloggen efter att ha googlat på ljushylla. Jag är sugen på att bygga en själv. :)

Har ni lust att dela med av lite mer detaljerat hur ni byggde den? Dimensioner?

Tack på förhand!

Byggare-Mom sa...

Hej,

kul att du hittat hit och att du funderar på ljushyllebygg :)

Hyllan består av en hel massa 32x32 och 42x42 ribbor, L-järn och en hel del gipsskivor. Om du inte redan sett bilderna i ett tidigare inlägg (http://villa-solbacken.blogspot.fi/2012/05/det-tog-nagra-veckor.html) kanske de ger dig en uppfattning om hur stommen är gjord.

På den första bilden ser man hur vi slagit fast en vågrät ribba längs med väggen där hyllans nedrekant skall komma och sedan små stumpar upp till taket från den. Stumparna behövde vi för att vi ville slå fast ett gipsskivelager till parallellt med väggen för att få plats för elledningar och liknande. Utfrån den vågräta ribban byggde vi sedan en "ram" för botten av ljushyllan.

På ramen byggde vi sedan (längst ut) upp en kant med samma ribbor. Det här syns på andra bilden. Efter det var det bara att skruva fast gipsskivor på hyllan, spackla och måla :)

Så småningom börjar det bli dags för oss att montera belysningen - ser verkligen fram emot. Bara att hoppas att det blir lyckat, skulle kännas liiite trist annars då man ändå satt ner en hel del tid på det hela.

Lycka till och fråga gärna igen om något är oklart!