torsdag 17 maj 2012

Licensed to våtisolera

Gick en våtrumsutbildning i slutet på april och för en dryg vecka sedan dök följande kort upp i postluckan:


Planen är att köra igång med våtisoleringen i början på juni troligen tillsammans med en som har egen kaklingsfirma (eller plattläggningsfirma, som jag fått lära mig att det heter "på riktigt" :)

Är jätteglad att hon (jo faktiskt, plattläggaren är en "hon") gick med på arrangemanget. Hon tyckte själv också att det var smartast att göra så för min del, iom att jag då får mer erfarenhet. Får se om det blir så eller om tidsbristen ger sig till känna... isf lär vi nog anställa någon som får sköta åtminstone de största rummen.

Även om jag inte skulle lägga våtisoleringen själv var utbildningen väldigt nyttig, då vi under teoridelen gick igenom allt från betongens egenskaper och torktider till förordningar och rekommendationer som gäller kring våtutrymmen. Då jag nu dessutom vet hur olika genomförningar, golvbrunnar, knutar etc. skall isoleras, är det också lättare att se om det blivit rätt gjort (oberoende av vem som har gjort det).

Förutom att vara nyttig, var utbildningsdagen också riktigt rolig... Tack Bella för sällskapet :)

2 kommentarer:

Bland hö och halm sa...

Oj, vad du är duktig! Det blir snart byggmästare av dig =)
Ha en skön helg!

Byggare-Mom sa...

Jodå, skulle inte alls vara så dumt med ett mera "hands-on"-jobb emellanåt, om inte annat som extraknäck ;) Ha en jättefint veckoslut du med!