torsdag 24 maj 2012

Spackel, spackel på väggen där

Helgen gick åt till att täcka och tejpa för alla fönster, fylla och slipa elektrikerns fina "roilon" i källaren, bygga ställningar inför takläggning och fasadmålning och montera klart spisfläktsröret.

Vi tänkte ju till först lämna taket öppet ovanför spisen i köket för att alla sagt att det är mer eller mindre omöjligt att få röret att komma på exakt rätt plats före köket är monterat och man verkligen ser precis på millimetern var spisplattan kommer.

Nåå, det var alltså den ursprungliga tanken, men till sist beslöt vi oss ändå för att chansa. Så nu är röret monterat, taket helt fastsatt och vi håller tummarna för att vi får det att funka så här. Skulle kännas rejält onödigt att behöva ta upp taket, fixa om röret och sedan försöka få ytan spacklad och slipad så att det inte syns några kanter till resten av taket... "Baket vejt vi :)"

Hittills har spacklaren fixat smygarna i dörröppningarna i källaren och spacklat skarvarna mellan gipsskivorna i resten av huset.
I dag har han säkert tagit till det lite tyngre artilleriet, dvs. sprutan, så det blir verkligen spännande att fara via bygget i kväll. Vi blev äntligen klara med allt tejpande och täckande i går kväll. Hoppas jag :) Skulle vara mindre kul att hitta ett fönster helt igensprutat med spackel i kväll... 


På gården har en hel del blommor dykt upp, så nu är där inte bara grönt längre.
Ser så fram emot att få börja jobba på gården, men antar att det blir nästa års projekt... och därpåföljande års och... Ja, gården lär väl bli ett evighetsprojekt :)

Nadja har meddelat att hon tycker att vi borde skaffa några får att ha på bakgården... Får se hur det blir med den saken - än så länge får barnen allt nöja sig med att hälsa på fåren i Norrbyhagen :)
Inga kommentarer: