torsdag 17 maj 2012

Naturens krafter

Det är helt otroligt egentligen, vilken livsglädje- och lust naturen har. Efter att grävskopor i olika storlekar härjat på tomten i flera omgångar under hösten, trodde jag att vi skulle få nöja oss med en gård gjord av sten, byggmaterial och karg morän i vår.Så ni kan bara gissa hur glad jag blev då det tidigare började komma upp lite gröna skott här och där. För tillfället är stora delar av "bakgården" täckt med ett stort och härligt liljekonvaljstäcke.
Skulle så gärna behålla täcket precis så som det är, men misstänker att stora delar av det får ge vika för att vi skall få in alla funktioner vi vill ha på gården. Och så är det ju inte speciellt barnvänligt med en massa konvaljer heller... Men jag kan bara tänka mig hur härligt det kommer att se ut då alla knoppar slår ut i blom. 

En god arbetskompis dotter studerar till landskapsarkitekt och hon skall planera vår gård - vi  hade vår första träff på morsdag och då diskuterade vi t.ex. konvaljernas vara eller inte vara. En liten del av den härliga mattan vill jag nog gärna behålla.

En annan sak som jag absolut vill spara är alla jordgubbsplantor (eller är det smultron?) som finns på tomten. Tror de får vara där de är i år och så får vi flytta dem senare om det visar sig behövas. Kan ju vara lite charmigt med "vildvuxna" bär :)


Som den icke-blom-expert som jag är, gör jag en vild gissning på att det här kanske är blivande pingstliljor...? Rätta mig gärna om jag har fel ;)


Jag har gillat vår tomt från första början, och nu känns det som om jag börjar tycka allt mer om den för varje gång vi är där. Att huset blir mer färdigt för varje gång gör säkert sitt, men tomten i sig börjar också visa sin potential. Tycker verkligen om all sten och alla nivåskillnader!
Det lär ha funnnits en gammal ladugård/källare på tomten tidigare (förutom den gamla jordkällaren) och för en månad sedan grävde jag fram en stor hög med tegel. Skulle verkligen vilja använda dem på gården på något sätt, men tyvärr är P inte alls lika förtjust i missfärgat, smutsigt och missformat tegel. Hur kan man inte se charmen i det, liksom? ;)4 kommentarer:

Carolines vardagsliv sa...

Ååh vad härligt med gröna växter av olika slag!! Kan dock inte hjälpa dig med vad det är som växer på er gård, men fint ser det ut iallafall! Tecken på att det växer en hel del där redan är ju bra :) Ha en fin helg*

Dani sa...

Jag har också fyndat tegel i jorden vi fick av er. Jag vet heller inte vad jag skall göra med dem, men räddas måste de ju :)

Juanita sa...

Å, ni har ju en massa fint som kommer fram på er gård! Vad härligt! O jättefint att ni får ngn som planerar härligheten åt er oxå! D ska vi nu oxå ha- efter alla dessa år av funderande på hur vår tomt kunde se ut... Men kan man inte själv så måste man ju fråga ngn som kan ;)

Skön helg!
Kram

Byggare-Mom sa...

Caroline: Jovisst är det härligt med grönt! Men att det växer saker där nu är ingen garanti för att det kommer att fortsätta göra det senare då jag börjar blanda mig i... :)

Dani: Vad bra! Och jag håller helt med, de måste ju räddas.

Juanita: Vi funderade nog länge på hur vi skulle göra med gården och har nog en massa idéer på vad vi skulle vilja göra. Men kom fram till att det nog är bäst att be någon som vet få göra upp en plan från idéerna... misstänker att det skulle ta en evighet för oss att få idéerna till pappers och en evighet till före vi skulle få dem förverkligade ;) Vad kul att ni också skall ha en planerare - lycka till!