torsdag 5 januari 2012

Nu ha vi ljus här i vårt hus...


... men ingen fi-ilt, hopp-tralalala...

Ja, nu börjar måttet verkligen vara rågat. Vår ansvarige A blev nästan lika arg som jag över filtgubbens någon hit och någon dit i tisdags - ingen hade lovat flytta någon ställning, ingen hade ens bett någon göra det. Så förutom någon har nu även ingen börjat blanda sig i leken... Summa summarum meddelade A att det hade varit en nödlögn från Mr Filts sida för att komma undan "stridens hetta" (jag är tydligen jättefarlig i telefon. Grrr... morr!). På eftermiddagen körde jag en sväng via bygget för att välkomna våra timmermän tillbaka från julledigheten och - tro det eller ej - då var det en filtgubbe på taket. 

Tyvärr visade det sig på kvällen att de inte fått klart taket ännu heller. De hade lämnat fyra ynkliga våder olagda. Fyra våder! 1/6 tak!

Voi huh huh. 

I går regnade det, så hade inga som helst förhoppningar om att få resten fixat, men i dag har det ju varit helt underbart väder. Men nej, ingen filtgubbe syntes till vid 12-tiden, så det blev att ta tag i telefonen igen. Döm om min förvåning då Mr Filt påstod att allt var fixat - någon hade tydligen varit och lagt de sista våderna i morse.

Jaha? Hur kom det sig då att där ännu fanns tre filtrullar på gården och presenningen ännu låg på en del av taket? 

Ja se det kunde inte Mr Filt svara på. Kanske någon ändå inte varit och fixat det då allt kom omkring?

Suck. Stånk. Stön. 

Mr Filt lovade kolla upp saken med arbetarna och återkomma. Han återkom dock till P som krävde att filten skulle vara på taket då han kom från jobbet i kväll. Jo, det skulle den vara, enligt Mr Filt.

Jaha igen. Hur kommer det sig då att de tre filtrullarna ännu låg kvar på samma ställe och en del av taket ännu bara hade en presenning på sig i kväll kl. 19?

Frustrerad? Nej. Fly förbannad.

Man skulle ju tro att en egenföretagare borde vara lite mer mån om sitt företags rykte. Tydligen inte. 

Konsumentombudsmannen nästa.

Inga kommentarer: