tisdag 3 januari 2012

Filtgubbarna som aldrig slutar överraska

Har gått ett tag sedan senaste uppdatering då jag knappt hunnit sitta vid en dator sedan styroxjakten efter jul. I stället har vi spenderat tiden med att förbereda ventilationsinstallation på övre våningen, skaffa rör (stort tack till Bella och JT!), isolering och andra nödvändigheter, måtta, såga rör, popnita, tejpa, isolera,... Men mer om det senare. Måste bara skriva ner några rader om våra proffsiga filtgubbar som aldrig tycks sluta överraska.

Jag ringde upp Mr Filt i torsdags och frågade vad de egentligen har för tidtabell gällande huset i Pargas som ännu också är utan filt på taket. Fick en hel massa förklaringar till svar, men summa summarum så blev det väl klart att de tänkt ta sig an vårt tak dagen därpå, dvs. i fredags. Och faktiskt - på fredag eftermiddag var halva taket klart! Helt otroligt! Fast vi hade ju nog hoppats på hela taket - då vi var och kollade var klockan lite efter 14 och då hade de tydligen redan stuckit iväg.

Nåjo, sedan blev det ju nyår och så en regnig måndag, men tills i dag hade de lovat riktigt finfint väder. For därför via bygget i morse för att se att de säkert var där.

Men nej. Ingen Mr Filt.

Suck!

Ringde upp honom för att (igen!) kolla upp deras tidtabell och försökte pika om att vi vill ha filten på i dag då det igen utlovats massa regn och storm tills i morgon.

Då kom det fram att de nog var beredda att komma och jobba bara någon flyttar ställningen till andra sidan...?

Va???

Jo, tydligen har någon lovat någon att någon skall flytta ställningarna till andra sidan huset så att någon kan komma åt att lägga filten där också.

Jaha. Det var ju himla roligt att höra. Varför har ingen berättat det för oss? Och vem tusan är denna någon som har lovat flytta ställningen?

Så, nu sitter jag här och försöker få tag på A för att se om vi kan få någon att flytta ställningarna så att Mr Filt & c:o vågar sig upp på andra sidan taket också.

Tusan också för dessa någon som skall blanda sig i hela tiden. Och tusan också för filtgubbar som inte själva klarar av att flytta en ställning 10 meter.

Jo, nu är jag frustrerad.

Inga kommentarer: