tisdag 27 december 2011

Styroxjakt

Julen - som i år var ovanligt grön och varm - kom och gick utan att man ens hann märka det. Som tur är utlovas längre ledigt nästa år då julafton är på en måndag. Eli sitä odotellessa :)

Källa: iltalehti.fi

Årets julhelg erbjöd lite extra spänning då stormen Dagmar rasade in över landet på annandan och ställde till med en massa förödelse. Vi firade julen uppe i Österbotten och hann bli lite oroliga över bygget och våra höga styroxbalar alltefter att förödelserapporterna började droppa in... Som tur var meddelade A att allt såg helt ok ut, förutom att plasten som skyddat de stora fönstrena hade slitits sönder.

Källa: iltalehti.fi

Källa: iltalehti.fi

For via bygget då vi kom hem i går kväll/natt, och tur var väl det, för där låg våra styroxbalar lite här och där på parkområdet mitt emot vår tomt. Tydligen hade det levt till lite under eftermiddagen också. Ingen större skada skedd, men det blev lite nattarbete för P med att flytta balarna under tak. Styrox väger ju inte särskilt mycket men är däremot otympligt som bara den. Någon vänlig själ (troligen A) hade dessutom varit och satt för våra stora fönster igen med stora pressor, så det var redan fixat.

Tyckte mycket mera synd om ett bygge i ett närliggande kvarter. Det har gått verkligt snabbt framåt nu under de senaste månaderna och i torsdags då vi var via vårt bygge senast var deras källare färdigt murad och takstolarna väntade på tomten. Tydligen hade elementen och takstolarna monterats i fredags, för i går kväll var huset så pass långt färdigt. Tyvärr hade takstolarna och plast-undertaket dock inte lyckats stå emot Dagmars framfart - takstolarna hade intagit liggande läge och plasten hade sett sina bättre dagar. Blev säkert ännu mer nattarbete på det bygget, speciellt då det regnat en del i natt också.

Det är sånt man gärna klarar sig utan.

Verkar blåsa upp riktigt rejält nu igen, så det är bara att hoppas att Moder Natur låter oss komma lite enklare undan den här gången.

Som en avslutande notis kan jag nämna att filtföljetongen fortsätter. Filtgubbarna hade planerat komma i dag, men jag misstänker starkt att det inte blivit något av den planen. Tills i morgon har de ju lovat finfint väder utan storm, så då tusan skall vi väl äntligen få den där filten på taket.

Inga kommentarer: