fredag 23 december 2011

Vårt första valmiusastetodistus

Efter gårdagens filtbesvikelse var det roligt att se vårt första valmiusastetodistus i dag. Vår ansvarige A hade gjort upp ett intyg helt bara för skojs skull för att se hur långt vi kommit, och enligt honom är vårt bygge nu 36 % klart.



Jippiduu! Över en tredjedel bakom oss.

Och det har gått på två månader.

Hmm... 36% på två månader, 100% på X månader... Mitt mattehuvud säger då att vi borde kunna flytta in efter fyra månader, sisådär i slutet på april.

Tyvärr lär simpel ekvationslösning inte vara en fungerande metod att ta till i ett byggprojekt. Förutom de konstanta faktorerna har vi nämligen en hel del fria variabler i form av elnissar, filtgubbar, rörmokare, "det här kan vi göra själv"-funderingar, semestrar, leveransförseningar, "ska vi ta det gråa kaklet eller det där nästan lika gråa kaklet"-dilemman, förkylningar, frustration, tidtabellsmissar,... ja, listan lär kunna göras väldigt lång :)

Så, vi siktar inte in oss på inflyttningsfest före wappen, utan låter ist X förbli X åtminstone ett tag till.

Men det är klart att vi har en förhoppning om vad det kommer att ha för värde i slutändan :)

I kväll var jag och N inne i huset för första gången efter att vi fått väggar, ytterdörr och plast på fönstren. Och det var en helt underbar känsla. N tyckte det var "coolt och häftigt" och visste direkt var hennes rum kommer att komma.

Filten då? Mmmm... rullarna låg fortfarande kvar på marken, så om vi inte såg helt fel i mörkret innebär det att våra filtgubbar fegat ur i dag också.

Hrmpf!

Inga kommentarer: