lördag 3 december 2011

Ett stycke beslut, tack!

Åter en gång har jag fått konstatera att min ytterst analytiska läggning inte alltid är hemåt.

Om P hade fått fria händer hade vi säkert kontrakt på en hel massa saker redan, men så enkelt går det bara inte med lilla moi :) Allt skall jämföras, detaljstuderas, analyseras, läsas på om på nätet, jämföras igen, googlas igen.... Vänster hjärnhalva går minsann på högvarv då jag kommer i farten.

Och det värsta är att jag kan hålla på hur länge som helst :)

Nu har vi iaf lyckats få ner antalet fönster- och ytterdörrleverantörer från sex till tre. Skaala, Pihla och Domus är ute ur leken och det slutliga valet står mellan Tiivi, Alavus Ikkunat och Lammin. Prismässigt har det inte varit någon större skillnad mellan någon av leverantörerna (förutom Skaala, vars offert var nästan 2.500 € dyrare än den billigaste).

Just nu lutar det mot Tiivi, trots att de fick rätt dåliga resultat vad gäller u-värdet i TM:s test 2009. Tydligen berodde det på att deras fönster var energiklass B då alla andras var energiklass A, och då är det ju inte så konstigt att resultaten blev som de blev på den punkten. Annars fick deras fönster toppbetyg.

Vet överlag inte riktigt vad man skall tro på då det kommer till "oberoende" test av det här slaget. Har varit lite väl mycket pengaskandaler och muthärvor på tapeten den senaste tiden... Nå, vi kommer nog i vilket fall som helst att undvika den styrox som fick uselt resultat i TM:s test här nu i höst...  så kan man ju inbilla sig att man gjort ett bra val iaf ;)

Fick konstruktionsritningarna för första våningen i kväll - de börjar med stommen i morn. Blir spännande att se hur det ser ut i morgon eftermiddag - från morgonen blir det badrums- och wc-planering i en kakelaffär, takkainspektion i Tulikivi Center, en sväng via Tiivi, upphämtning av två kaksoismuhvea från Abso,... och säkert något mer som jag hunnit glömma.

De e mycke nu, asså :)

Inga kommentarer: