söndag 20 november 2011

Helginspektion

Våra timmermän jobbar ju varannan helg så det här veckoslutet har det varit full rulle på bygget. Vi var dit en sväng i dagsljus i går och passade igen på att ta några foton.

Här en vy från förrådsdörren in i förrådet, duschrummet och bastun, och därifrån ut i takkahuone och kuraeteinen. De små hålen i den första harkkoraden är inte till för eventuella kommande katter, utan för radonröret som vi skall lägga in nu i veckan.


Här ser man då åt andra hållet, dvs. foton tagna mot förrådsdörren från takkahuonedörren.



Så här ser källarväggen mot söder ut. På den återstående anturan skall det byggas en stödmur som grund för 1:a våningens terass. Under terassen får vi då ett rätt stort utrymme där vi kan förvara ved etc. under tak.


Antalet harkko-lavar minskar i stadig takt - det är inte riktigt lika överfullt överallt längre.


Det går framåt med stormsteg - med relativt enkla verktyg dessutom.



I dag har det varit minusgrader hela dagen, men det störde inte byggarna. En värmande pipa nu som då verkade värma dem tillräckligt :) Då vi var via tomten kring 12-tiden var de bärande innerväggarna murade, medan stödmurarna och terasspelarna var på god väg.

Nu har det blivit dags att fundera på låneräntor... yes! Såå inspirerande.

NOT!

Måste hur som helst bestämma hur vi skall lägga upp vårt lån tills banktanten ringer i morgon. Det är allt annat än lätt att avgöra vad som är vettigast i dagens ovissa situation. 3 månaders euribor? 12 månaders? En del av lånet bundet till fast ränta? Nå, vi får konsultera Kauppalehtis och Talouselämäs diskussionsforum och våra egna bankexperter, och sedan bestämma oss för något.

Hur vi än väljer lär vi ju nog hamna i en situation där banken går på plus och vi på minus, men det gäller att försöka minimera deras plus och vårat minus :)

Inga kommentarer: