lördag 26 november 2011

Sjuka muskler och tuffa blåmärken

Det är resultatet efter två dagars grusgrejande. Jag och svärfar inledde med fem svettiga timmar i går, och i dag fortsatte vi tillsammans med P.

Då vi började gräva och jämna ut gruset i går tyckte både svärfar och jag att det hela gick riktigt smidigt. Visst var det en massa grus - jag hade beställt knappa 30 m3 grus (45 ton), iom att vi skulle ha 40 cm till alla tre "fack" (22 + 25 + 19 m2) - men jo, det här fixar vi på 5-6 timmar.


Tjoflöjt med det! Jovisst, vi hade nog kirrat det på en knapp arbetsdag om inte Siivonen varit lite väl generös med gruset :) Då vi började få ut gruset till 40 cm höjd i det första facket, visade det sig nämligen att det ännu fanns en stoooor hög kvar att ta av. Och i det mellersta facket var det ännu mer extra.

Så förutom att fortsätta jämna ut de stora högarna har vi i dag spenderat största delen av tiden med att köra ut grus.

Med facit i hand verkar det som om vi fått ca. 20 cm extra i två av facken, vilket innebär att vi förutom att jämna ut 45 ton även fått gräva bort och köra ut knappa 9 m3 grus, dvs. över 13 ton.

Inte konstigt att det känns i kroppen :)

P och svärfar byggde ihop några smarta patentlösningar för att lättare kunna kärra ut ur källaren. Ur takkahuone gick det rätt "enkelt" då dörröppningen är så pass stor - värre var det ur det andra facket där vi var tvungna att skuffa ut genom en 90 cm förrådsdörröppning och därefter direkt göra en tvär sväng på trallarna.  
 


Nå, vi har iaf fått gratis "motion" om inte annat :) Och helt roligt har det nog varit också. Även om det förstås hade varit kul att redan ha allt klart och radonrören nergrävda. Radonrören blir nu morgondagens program i stället.

I dag gav vi upp vid 17.15 då det var dags att gå hem och äta tomtegröt. Dessutom började det bli lite väl mörkt och de tuffa pannlamporna räckte inte längre till för det vi behövde få gjort.

Lite el skulle alltså göra susen, men den lyser med sin frånvaro (pun intended). Fortum skulle verkligen få ta sig i kragen nu. Vår elektriker var via bygget och pratade lite i går och han var också mycket konfunderad över hur länge det tar. Han har gjort anmälan för över två veckor sedan, och efter det brukar det ta max två veckor tills strömmen kopplats. Han skulle ringa och höra sig för lite.

Efter tomtegröten blev det lillajulbastu och -mys med familjen. N tyckte det var såå spännande då lillajultomten plötsligt öppnade ytterdörren, ropade "God jul" och sedan lika snabbt drog fast dörren och försvann.

Utan att någon hann se honom.

Svärmor berättade att fröken under dagen alltid nu som då pratat om lillajultomten och planerat att gå till dörren och önska honom "God jul".

Nå, nu hann hon ju inte det, men tror inte hon var alltför besviken för det. Snäll som han var lämnade han nämligen ett par påsar med smått och gott innanför dörren. "Tack snälla tomten för va du kasta in..."

Inga kommentarer: