fredag 23 mars 2012

Alive and kickin'

Bara så ni inte tror att vi gått under eller nåt... Allt väl under solen. P har semester och för att fira har vi spenderat så gott som all vaken tid fr.o.m. fredag kväll på bygget. Men det har det varit värt för nu är vårt ventilationsprojekt så gott som klart!

Tjoho! Jippiduu!

Bara ett ynkligt rör som skall armaflexas och sättas på plats + ett par delar som skall nitas och tejpas.

Känns så bra!

Eller ja, iaf tills man kommer ihåg att vi ännu har ett förpepprat rörprojekt på hälft. Puzer... huuuu!

Inomhus börjar allt så småningom vara klart för ytmaterial i "trädelen", om man bortser från betonggolvet som ännu måste få torka dvs. I övrevåningen gjöt timmermännen "fast" golvvärmekablarna i går och i början av veckan skall de sätta på det sista gipsskivslagret. De kommer att "limma" fast skivorna med "saneerauslaasti" och före det skall vi dra över golvet med en primer så att bruket säkert fäster ordentligt. Taket är nedsänkt så gott som överallt och väggarna är klara förutom i klädvårdsrummet där en gipsskiva saknas - timmermännen valde att inte slå fast den före elnissen får ditt elskåpet.

På tal om elnissen har vi gjort en del spännande upptäckter i helgen. Vi har tydligen lyckats få en ytterst toppmodern elnisse som har "state-of-the-art" system för att bl.a. hantera belysningen i t.ex. klädvårdsrum och kök utan några som helt brytare. Likaså kan han installera någon typ av high-tech eluttag som inte behöver några som helst strömdragningar. Det ni! (Note to self: se till att elnissen fixar alla missar innan spackelgubben dyker upp).

I går hann vi faktiskt göra en runda i kakel- och golvaffärer. Bad om en del offerter och väntar nu med spänning på vilka hutlösa slutsummor vi kommer att bli erbjudna. Bastuofferterna har också trillat in och det lutar mot SunSaunas Relax... P har varit totalförtjust i den sedan han såg den första gången. Vägg- och takpaneler, samt glasväggen, köper vi eventuellt skilt - det beror lite på hur mycket vi lyckas pressa SunSaunas representants pris...

Har också frågat runt lite om bitumfilt som man får lägga själv. Har verkligen ingen lust att riskera råka ut för en ny Mr Filt, och då det verkar helt möjligt att lägga "självlimmande" filt själv, ser vi ingen orsak att inte göra det. Alla de stora, Kerabit, Icopal och Katepal verkar ha egna versioner för vanliga Byggare-Bobs (och Moms :), så nu gäller det bara att försöka få någondera till ett så bra pris som möjligt. Fick råspont på balkongen i går och blev helt hänförd av att stå däruppe första gången - vilken utsikt <3

På lördag kommer trappgubbarna och tar mått till trappan. Yay! Tills dess måste vi bestämma oss för vilken trappbelysning vi vill ha. Först hade vi tänkt ha ledband under ledstängerna, men då vi nu valde en trappa som endast har räcke på insidan, måste vi tänka om belysningen. Troligen blir det någon simpel version i stil med en led under varje trappsteg.

Eller så blir det något helt annat. Man vet aldrig med oss :)

Inga kommentarer: