söndag 4 mars 2012

Sol ute, sol inne

I dag har Villa Solbacken verkligen gjort skäl för namnet. Den underbara vårsolen har lyst hela dagen och som pricken över i har vi haft besök av goda vänner. Först kom våra barndomsvänner (M:s faddrar) med sina härliga flickor på långvägabesök - tack än en gång M&T för att ni orkade köra en omväg via Pargas. Det var så roligt att ses!

Kort därefter kom Glutenfria Muminmamman (nej, inte Halonen) på överraskningsbesök med sin familj. Med sig hade de kaffe med nybakade mazariner. Det ni - det är inte varje dag man blir bjuden på kaffe med dopp på sitt bygge. Rena lyxen! Så nu har vi druckit kaffe för första gången i vårt nya hem - och det smakade jättebra :) Tusen tack M, J och flickorna!

Timmermännen jobbade (som vanligt) för fulla muggar, och nu börjar de flesta väggarna vara klädda med gipsskivor (åtminstone på ena sidan). Lite coolt! N verkade gilla väggarna extra mycket - nu kan hon ju springa och gömma sig för oss :)

I hallen har vi ännu vår ytterst fina ytterdörr-styrox-kombo - den skall ersättas av två 40 cm fönster och en 100 cm dörr senare i vår. Tiivi har lovat leverera dörrarna i mitten av april.


Klädrummet och lilla wc:n:


Köket:Vardagsrumshörnet:


Dörröppningarna till klädvårdsrummet och arbets/lekrummet:


Trappuppgången:


Elnissarna jobbade flitigt förra veckan, men tydligen har de lyckats "glömma" en del uttag och lampor. T.ex. var tanken att vi skulle ha up-down-vägglampor bredvid fönstren i trappuppgången. Men hur vi än sökt med ljus och lykta (eller nä, det behövs inte, man ser nog missen från långt avstånd) hittar vi inga eldragningar där. Likaså har de lyckats glömma två utelampor. Och säkert en massa annat också - måste göra en ordentlig genomgång i morgon, så att vi kan påpeka felen tills de kommer tillbaka på måndag.

Vi var förövrigt till Sarokas och köpte centraldammsugare i dag - det blev en Puzer Oiva.


Som tur är tog vi inte paketet direkt från Puzer - deras "erittäin hyvä tarjous" lät inte alls så bra längre då vi fick helahoito över 100€ billigare från Sarokas. Inte klokt hur mycket luft det finns i alla priser i byggbranschen! Men det är väl som de säger - se ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Helt säkert har vi också betalat alltför mycket för många saker under det här projektet.

Vi gjorde också misstaget att gå och se på innerdörrar i Sarokas. Det borde vi INTE ha gjort alltså.

Säger bara, slurp, slurp! Vilka snygga dörrar!

Med yta i lackad ask, snygga men ändå rätt neutrala metallränder, magnetlås och gömda gångjärn... ja, då kan det bara inte gå fel.

"Vill ha! Måste ha!"

Såg på prislappen.

"Okeeeej... Öööh... Jåånää... Kanske inte. Mattiovis spegeldörrar är minst lika fina."

Mmm. Sure :)

2 kommentarer:

Lilla K sa...

Visst är det härligt nu när solen börjar titta fram allt mera, och värma! Du frågade om kaklandet och ja vad ska man svara... Egentligen är det väl inte så svårt, men det beror ju också på hurdana kakel man valt och hur jämna och raka ytor man har. Lite klottigt kan det nog vara innan man kommer på tekniken och har rätt konsistens på bruket, får tillskuret kakel och sånt, men alla har vi ju olika åsikt om vad som är lätt och svårt, bra slutresultat och mindre bra osv...

Byggare-Mom sa...

Jo, det är helt underbart med sol och värme! Den här tiden på våren är nog en av de bästa. Måste ta oss en funderare på det här med att kakla. Skall i vilket fall som helst begära in några offerter, så ser vi sedan vem det blir som lägger dit plattorna i slutändan :)