söndag 11 mars 2012

Vi vs. Puzer: 1-0

Den som kommer och påstår att det är lätt att installera centraldammsugare gör bäst i att hålla sig på säkert avstånd från mig för tillfället.

Urk!

P var flera gånger färdig att kasta ut rörpaketet och sticka iväg och köpa en Dyson ist.

Rördelarna är helt idiotiskt planerade. Hur är det t.ex. tänkt att man skall kunna svänga in ett rör med en 90 graders "loiva mutka" i en mellanvägg på knappa 10 cm, då kröken i sig är typ dubbelt så lång?

Blev att pussla med en massa 45 graders krökar.


Och om det är de krökar man behöver mest av, så varför kommer det bara med 5 sådana i deras största rörpaket? Jo, för att man skall hamna att köpa en massa extra krökar förstås. Om det är något man kan i byggbranschen så är det att ta betalt ;)

Nåja, hur som helst. Efter många om och men kunde vi äntligen konstatera att vi överlistat de vita rörstumparna! Tjoho!

 

Hallväggen kommer att vara helt fylld med teknik då allt är på plats. Passade också på att skriva ut några mått på väggen och fota hela härligheten, så att vi vet var det inte lönar sig att spika upp någon spegel eller liknande. I övrevåningen kommer "imurasian" inne i en mellanväggskotelo.


Allt klart för montering av dammsugarluckan. FamilyFresh har för övrigt visat sig vara användbart i många sammanhang då man bygger. Ett stort plus för den angenäma doften :)


Nu kan vi äntligen "Puzta" ut... ehe ehe ehe... mina skämt blir bara bättre och bättre ;) Känns skönt att få övergå till ventilationsrören i morgon.

Ps. För att nu inte skylla allt på Puzer måste jag väl i ärlighetens namn också skylla lite på oss själva också. Vårt centraldammsugar-reserveringsrör som kom upp från källaren till 1:a våningen kunde gärna ha kommit liiite längre bort från mellanväggen. Då hade vi kanske kunnat använda 90-graders krökarna också. Men rören var ändå jobbiga. Så är det bara.

2 kommentarer:

Mia sa...

Hei apua, meillä tehdään parhaillaan raksalla juuri tätä! Vielä en ole kuullut väliaikatietoja miten asentaminen sujuu - vai sujuuko. Katotaan huomenna haetaanko kaupasta Dysonit ;)

Teidän talosta tulee tosi kivan näköinen!

Byggare-Mom sa...

Kiitos kommentista - teillekin tulossa todella upea talo!

Toivon mukaan teillä keskuspölärin asennus on sujunut paremmin. Meidän olisi pitänyt jatkaa noiden putkien pyörittämistä tällä viikolla, mutta päätettiin ettei miehen talvilomaa kannata sillä pilata... :) Jatkettiin sen sijaan IV-putkien parissa.