onsdag 7 mars 2012

Köplistan så gott som klar

Japp, nu har vi äntligen bestämt oss för det mesta då det kommer till kranar, duschar och annat våtrumsrelaterat. Det blev en del ändringar jämfört med det jag planerade i höstas, men det känns som om ändringarna är till det bättre. Det blir en hel del Hansgrohe istf Grohe + Oras.

Kranarna till vessorna kommer från Hansgrohes Talis S2-serie. Simpel, utan extra krusiduller. Just the way we like it.Till köket kommer vi att skaffa en Silgranit-diskho från Blanco. Färgen och modellen är dock ännu ett frågetecken. En vit lockar (förstås), men det kunde nog också bli riktigt snyggt med en mörkgrå (antracit) som kontrast till allt det vita. Golvet kommer dessutom att vara i samma mörkgrå nyans. Tror att vi behöver en dubbelho så ett alternativ är Blancosubline 340/160 - här i vitt och antracit.


 


Kök är inte lätt alltså! Säger bara det.

Kökskranen blir troligen också en Talis S2 - antingen med eller utan utdragbart munstycke. Vi har ingen erfarenhet av utdragbara munstycken, så vi borde ju egentligen klara oss utan. Men då vi var och kollade in kranar i helgen verkade det nog rätt behändigt - kan bara tänka mig hur bra det går att duscha av plåtar och stora kastruller med ett sånt. Åsikter/erfarenheter mottas med tacksamhet :) Till klädvårdsrummet kommer det i vilket fall som helst en Talis S2 utan extra finesser.Förutom Talis S2-kranen har vi också kollat in Blancos kranar - snygga är de, men då vi inte kommer åt att testa dem före en eventuell beställning, känns det lite som att köpa grisen i säcken. Men vem vet - grisen kan ju vara hur nice som helst. 

Övre våningens badrum är lite utmanande iom att dushdelen har sluttande tak. Men vi tror att vi har kommit på en bra lösning - mer om det en annan gång (P har börjat 3D-modellera alla rum i Googles Sketchup, så det kommer att börja dyka upp lite "verklighetstrogna" bilder så småningom). I badrummet skall vi i vilket fall som helst ha en dusch, och vi har bestämt oss för Hansgrohes Croma 160.I källarens "spa" skall vi ha två regnduschar - Hansgrohes Raindance 300.Vi har plats för badkar i källarens badrum, men vi har lite problem med att bestämma oss för vilken typ av bad det blir. Misstänker att det blir ett helt vanligt badkar, utan bubblor. "Billiga" bubbelbad lär vara rätt högljudda och de tystare varianterna är lite onödigt dyra. Men även om vi lyckas avgränsa valet till endast vanliga badkar är alternativen ändå alltför många :) Kranen kommer i vilket fall som helst säkert från Talis S2-serien.Alla wc:n kommer att vara vägghängda - Villeroy & Bochs Subway 2.0.
Två saker som ännu vållar lite huvudbry är tvättfaten till vessorna och kuris-kranen.

Problem nr 1: Porslin eller marmor? Har förstått att porslin håller sig fräscht längre, men det finns så mycket finare modeller i marmor.

Problem nr 2: Oras Safira väggmonterade kuriskran är inte alls i vår smak, så vi är på jakt efter en annan modell. Om någon har tips på kranar som går bra ihop med Oras kuraharja - hojta till!

Nu dags för lite Sketchup - måste kolla hur mina sista köksändringar ser ut i "verkligheten".

Jepp, ni förstod rätt. Vi har inte gjort köksaffär ännu... Vadå börjar bli brått?

(Bilderna lånade från netrauta.fi och lapetek.fi)

Inga kommentarer: