lördag 10 mars 2012

Smygar, balkong och - just det - rör

Det slog mig - igen - härom dagen att timmermännen snart är klara med sin urakka. Inne finns det inte alls mycket för dem att göra längre - bara några väggskivor (några gips och några Kaakeliluja till övre våningens badrum) och lite takskålning. 

Eller ja, det finns ju massor att göra, men inget som vi kan tänka oss betala höga löner för. Tyvärr måste jag säga, för vi hade nog jättegärna haft dem kvar på bygget, de har varit jätteduktiga och vi hade inte kunnat ha fått bättre folk. Trevliga är de också, vilket ju alltid är ett stort plus.

De soliga dagarna till ära flyttade de igen utomhus nu i veckan. De fixade till smygar och fönsterplåtar till alla fönster och började sätta upp balkongstommen. 

Fönstren blev såå fina. Vi ville ha dem utan extra lister och det lyckades jättebra. Kan inte vara annat än nöjd.

Kan knappt vänta tills de får upp råsponten på balkongen så att man kan gå upp och gå på den utan att behöva se ner var man lägger fötterna hela tiden. Det tar liksom bort en del av feelisen :)I kväll har vi varit på bygget. Tanken var att vi skulle inleda helgens rörarbete med centraldammsugaren. Det skulle ju inte vara någon match - trodde vi. 

Rikkarasia som vi tänkt ha i köket ställde dock till det rätt rejält, med resultatet att vi skippade den helt. Köper en rikkaimuri-slang ist, tror den är ett bättre alternativ för oss. 

Och för våra nerver :)

I morgon och på söndag blir det lite centraldammsugarrör och mycket ventilationsrör. Rörigt värre... (heh, heh, so funny. Not!)

Inga kommentarer: