söndag 5 februari 2012

Byggmässan, dag 1

Den här helgen är det byggmässa i Åbo och vi hade turen att få fammo och faffa som barnvakt - rena lyxen att kunna gå omkring bland alla bygga-fixa-inreda-bås utan en massa "Kom nu mamma", "Nu far vi hem pappa", "Mamma, gå nu och köpa glass" :)

Missförstå mig rätt - det är jättekul att ha barnen med, men jag tror de hade känt sig rätt uttråkade av byggmässans utbud. Inga Sniff, Snusmumrikar eller Smurfar där inte :)

Vi var på byggmässan i fjol också och då diskuterade vi en eventuell reservering av en viss tomt i Pargas... Dagen efter reserverade vi tomten och här är vi nu; tomten har blivit en byggplats som snart kommit till det skede då det börjar bli aktuellt med ytmaterial, maskiner och möbler.

Och allt sådant fanns det förstås massor av på mässan...  Med resultatet att vi inte hann igenom allt före mässan stängde.

Men just före stängningsdags skrev vi på en beställningsblankett hos Expert och fick i samma veva gratisbiljetter till mässan så att vi kan gå i morgon också. Jippijuu! Då blir det bastu, köksbänk och ytterdörrar för hela slanten. Får ju våra fönster från Alavus Ikkunat nu i veckan, men då de inte kunde leverera de ytterdörrar vi valt med aluminiumlistor runt fönstren, valde vi i sista stund bort ytterdörrarna ur leveransen. Så nu har vi ännu möjlighet att se oss om efter alternativa dörrar... hittade ett par alternativ hos Sarokas i dag, och skall ännu kolla in Kaskipuus utbud i Domus bås i morgon.

I vår Expert-beställning ingick för övrigt allt i hushållsmaskinsväg förutom spisfläkten: kylskåp, frys, induktionsspis, ugn, integrerad diskmaskin, integrerad mikro, bykmaskin och torktumlare.Vi hade tänkt oss AEG eller Siemens, och efter att ha fått AEG-maskinerna förevisade hos Expert var valet sist och slutligen relativt lätt. Förutom helt ok mässpriser fick vi dessutom en bättre version av tre av de åtta maskinerna till samma pris. Försökte också kolla upp maskinernas priser i Tyskland medan vi tog oss en "tankepaus" på mässan, och även då verkade vårt pris helt ok.

Så det känns iaf som att vi gjorde en helt bra affär.

Men tyvärr har jag en känsla av att försäljaren nog tycker att han gjorde det också ;)

Inga kommentarer: