onsdag 8 februari 2012

Hurra, hurra, kuraaa!

I söndags var vi och dubbelkollade att alla rör kom upp på rätt ställen och passade samtidigt på att fotografera alla knutar och vrår ordentligt. Kan vara bra att veta var diverse rör går ifall man i något skede behöver riva upp golvet. Vilket vi förstås hoppas att vi slipper göra, men "better safe than sorry"...

Golvvärmemontören fick dit sina sista rör i torsdags och alla golv var därefter täckta av käcka 60-talsgröna rör.
Vårt blivande klädvårdsrum har blivit ockuperat av en hel hög med elrör...


... en fördelningsstock och en massa andra rör.


Vår övervakare varnade om att vårt tekniska utrymme kommer att bli helt täckt med kablar och rör på väggarna. Och det är väl bara att tro honom - jag tycker det börjar vara mycket nu redan, men det här lär inte vara något mot vad som komma skall :) 

På ena väggen kommer nu ett avloppsrör, kondensröret till vår ena ventilationsmaskin, radonröret (måste komma ihåg att märka ut det så att inte rörgubbarna sedan i misstag kopplar ihop det med avloppet - skulle vara mindre tjohejsan), ett regnvattenrör som el-montören skall dra in elen från mätcentral genom, fiberkabeln, golvvärmens matarrör, en av de fyra fördelningsstockarna för golvvärmen och sedan en massa elrör. 


På måndag var det då äntligen dags för betongbilen att kurva upp på gården tillsammans med våra slipare: tre typer med plankor, massa "tasolaser"-grunkor och en sliparhelikopter :) 


 De verkade veta vad de höll på med, så månne inte det blev bra. N var i vilket fall som helst lite orolig över varför gubbarna sprutade in en massa smuts i "Nadjas hus":)

I går kväll var P och bredde ut plast över hela härligheten för att hindra att det torkar för snabbt. Om vi förstått saken rätt skall golvet slipas ännu en gång om ungefär en vecka för att få bort betonglim och främja torkningen. 


Eller ja, ingen har sagt något om det åt oss, men vi har läst det på en massa bloggar. Så antar att någon (dvs. vi) får försöka skaffa oss en slipmaskin till nästa vecka. 

Före det blir det dock lite ventilationsrörsdragning igen. Oh, the joy!

Inga kommentarer: