onsdag 8 februari 2012

Inredningsfunderingar - ytterdörrar

Vem hade trott att det skulle vara sååå svårt att hitta en ytterdörr (eller ja, ytterdörrar) som man gillar. Vi valde som sagt i sista stund bort ytterdörrarna från Alavus Ikkunats leverans, då vi inte riktigt gillade deras listor. De är lite väl "mommiga" för vår smak. Ett tag verkade det som om vi skulle kunna få dörrarna med aluminiumlister, vilket hade varit sååå snyggt, men tyvärr kunde fabriken inte få det ordnat. Så, det slutade med att vi valde bort dörrarna helt.

Vi har nu därför sökt med ljus och lykta efter en dörr som vi gillar. På helgens byggmässa hittade vi en supersnygg dörr hos Sarokas, men den hade vanlig styrox som isolering istf styrofoam, så den dörren föll på en så "osynlig"grej.

Kaskipuu har flera snygga dörrar - dessutom med aluminiumlister (slurp!):

  

Men med Thermo-egenskapen (bättre u-värde) blir de här dörrarna onödigt dyra. Dessutom har vi kommit fram till att vi kanske inte ens vill ha de här modellerna - alla verkar ju ha dem nu för tiden.

Vi börjar därför nu luta mot Tiivis dörrar:

  

Den första skulle bli vår main entrance, den andra skulle komma i kuraeteinen ("kuris") och den tredje skulle få äran att hamna i våra förråd (ett i källaren och ett i vårt kommande biltak).

Naturligtvis försöker vi hålla en någorlunda enhetlig stil, så alla dörrar kommer nog att vara i samma mörkgrå nyans - RAL7024. Fungsheng, ni vet :) Eller ja, fengshui, kanske :)

Tyvärr verkar det som om tiden börjar ta slut då det kommer till att fatta beslut om det här (som med allt annat). T.ex. har Tiivi nio veckors leveranstid för sina dörrar!

Nio veckor! Hur kan det ta så länge att limma ihop några skivor och trycka in uretan emellan? :)

Nåja, om vi beställer dem nu får vi ju dem "redan" i maj :S

2 kommentarer:

Anu sa...

Hepp, jag kom på svarsvisit till din blogg! Eller förresten måste jag nog erkänna att jag läst den förr också utan att ge mig till känna. Du har rolig stil att skriva och så har jag bångat små språkliga inslag som tyder på att vi sku kunna ha anknytning till samma (hem)orter, kanske?

Jaså 9 veckor!? Tufft. Åt oss lovade dom leverera på 7 veckor, så se om några dagar om det håller. En av de andra firmorna jag kollade med (Fenestra?) pratade om 5 veckor.

Innerdörrar kommer förresten inte alltid så snabbt heller, om de är beställningsvara. Väntar med spänning vem som hinner före till huset, vi som invånare eller dubbeldörren till arbetsrummet.

Byggare-Mom sa...

Kul att se dig här! Hmm... samma orter? Kanske det, vi är ju nog från Österbotten och Ankdammen är överlag inte så stor :)

Alavus hade 5 veckors leveranstid på sina dörrar, men då vi inte gillade dem så var det sist och slutligen inget alternativ. Och 9 veckor är inte hela världen, men visst skulle det vara kul att få kuris- och förrådsdörren monterade så småningom. Huvuddörren skulle vi väl ändå spara till sista stund för att undvika att den blir helt förstörd av allt rännande. Hoppas dock att ni monterar er dörr direkt så att vi får se hur den svarta dörren ser ut IRL :)

Om vi tar Matti-ovis innerdörrar blir det att vänta i sex veckor på Kapteeni-dörrarna. Resten verkade finnas i lager. Fast nu råkade jag surfa in på Avec-ovet i dag och se de karmfria dörrarna...

Det borde jag INTE ha gjort alltså.

Skickade en offertförfrågan men misstänker att jag kommer att falla av stolen då jag ser slutsumman :)