fredag 24 februari 2012

Inredningsfunderingar - hallens klädrum

Verkar vara pop bland andra inrednings- och byggbloggar att gå igenom och "presentera" ett rum i taget.  Insåg i dag att jag nog borde göra samma sak... inte bara för läsarna utan kanske framför allt för vår egen del. Måste nog börja få lite reda på vad vi skall ha vart, det börjar ju snart bli dags att lägga ytor. 

Yikes! Vart tog tiden vägen?

Men jo, till saken. Tänkte börja från huvudingången (och nu kommer jag samtidigt också på att jag ju inte lagt ut våra ritningar här på bloggen ännu heller... nåja, det får bli en annan dag) och klädförvaringen. Vi kommer inte att ha några klädskåp i vår hall, utan har i stället ett klädrum på knappa 4m2 bredvid huvudingången. Väggarna blir vitmålade och golvet kommer att vara det samma som i hallen, wc:n och köket, dvs. stort antracit-grått kakel. Vi har inte bestämt märke ännu, men t.ex. Lab Granity Lead ger en rätt bra bild på vad vi är ute efter:

Källa: kaakelikeskus.net

Mot ytterväggen (till höger på ritningen) blir det massiv klädförvaring - ett skjutdörrsskåp med måtten 200 x 250 x 60. Iaf känns det rätt massivt då man ser det på papper, och då man jämför med det vi har i dag. Trots att vi har haft "mycket förvaringsutrymme" med som en viktig del ända sedan vi började planera huset, misstänker jag att vi i något skede ändå kommer att klaga på att vi har för lite av den varan.

I det skedet hoppas jag att någon kniper mig i örat och tvingar mig att börja slänga saker :)

Nåja, hur som helst. På andra sidan blir det troligen en spegel och kanske några krokar som barnen kan hänga av sig på. 

Längst in i knuten blir det en bekväm pall - troligen Ikea Stockholm i vitt.

Källa: ikea.fi

Eller om vi råkar sticka till Ikea en dag då vi känner för att släppa loss lite, kanske det blir Stockholm i kossa-ertappning ist :) 

Källa: ikea.fi

Kunde vara hur tuff som helst.

Det som vållar mest bekymmer är klädskåpets inredning. Skall man ha mest utdragbara korgar och stänger, eller borde man också ha hyllor? Och vilken färg/vilket material skall skjutdörrarna ha?

Så nej, tydligen var rummet inte helt färdigt planerat ändå.

Suck! ;)

4 kommentarer:

Anu sa...

Ser ut som en fiffig lösning, detdär, med kläderna prydligt out of sight. Vi kommer att ha lite liknande i vår hall med skrubb-skjutdörr (med skena i golvet) men jag tror att en modell vanlig dörr på skena kanske nog är mera praktisk.

p.s. du har en utmaning i min blogg!

Byggare-Mom sa...

På papper ser det iaf helt fiffigt ut, hoppas det blir det i verkligheten också :) Vi har inte helt bestämt oss än för hur vi skall göra med dörren - till en början tror jag t.o.m. att vi lämnar bort den.

Utmaningscheck nästa :)

Nina H sa...

Ni kommer att få så vackert hus! :-) Aaaaaviiis :D

Byggare-Mom sa...

Mjo, vetja e var bra bare e vaar måla :) Det är bara att komma via ifall ni har vägarna förbi Pargas (och annars också för den delen) - hör av er före så ser vi till att vara på plats. Skulle vara kul att träffa er - och speciellt lille A förstås ;)