torsdag 9 februari 2012

Inredningsfunderingar - innerdörrar

Vi har ganska klart för oss vilken typ av innerdörrar vi vill ha. Vita, simpla och stilrena:

Källa: jeld-wen.fi
Men så klart finns det en mängd olika tillverkare som gör just den här typen av dörrar. Vi har nu begärt offert från flera olika ställen på Mattiovis och Jeldwens dörrar. Ifall de offerterna får mitt lilla budgetkollarmonster att se rött, tänkte vi ännu kolla upp priset på Haapsalus dörrar.

Det som talar för Mattiovi är att de har rätt tuffa specialdörrar som skulle passa bra som wc-dörrar:

Källa: mattiovi.fi
Vi kommer att ha en "walk-in-closet" i vårt sovrum och där har vi tänkt oss en skjutdörr, i stil med den här:

Källa: jeld-wen.fi
Och till källarens badrum skulle det sitta fint meden glasdörr likt den här, men med en "pystyvedin":

Källa: jeld-wen.fi
Våra favorithandtag är Hoppes Amsterdam, men jag vet inte om vi får det inköpet att gå igenom för mitt lilla budgetkollarmonster ;) Snygga är de i vilket fall som helst.

Källa: jeld-wen.fi

2 kommentarer:

S. sa...

Den första ser exakt ut som våra, snygga! :D. Men jag rekommenderar INTE den tillverkare vi använde oss av. Du kan ju ringa om ni inte kommer ihåg vad vi använde oss av och är intresserad. Ids inte smutskasta någon här offentligt. :) Har redan nu dessutom börjat få nya problem med dörrarna cirka 4 månader efter installation. Icke fungerande "låsbon" (eller vad de kallas) o.s.v

Byggare-Mom sa...

Jo, vi gillar också de här dörrarna. Jag var lite inne på helt släta vita dörrar med en infälld lodrät glasrand i ett skede, men det gick inte igenom här hemma.

Men ingen risk att vi skulle ta dörrarna från det ställe ni tog dem ifrån - har hört så mycket dåligt om dem, både av er och andra, så de får nog ha sina dörrar i fred. Är det där med låsen något ni kan reklamera? Nog borde ju dörrar hålla längre än 4 månader :S

Bad för skojs skull offert på Avec-doors minimal-serie också som i princip går att installera "osynligt" (utan listor och karmar). Men smakar det så kostar det - 790€/dörr! Poks, poks sade budgetmonstret :) Så vi nöjer oss nog med Mattiovis snygga dörrar ist.