måndag 20 februari 2012

Los fönstros & dörros

I lördags blev vi glatt överraskade då vi kom hem från Åbo på kvällen - timmermännen hade nämligen redan hunnit börja lägga in fönstren. Och det är inte klokt vilken skillnad det gör, trots att det bara handlade om några få fönster. 

I går kväll hade de fått in allt utom vardagsrummets stora fönster samt terassdörren och fönstren i källaren. I går var för övrigt också första gången som vi skottade snö på vår gård - lite större yta nu än gården vi hade i Svalberga :) N trivdes som fisken i vattnet då hon fick åka pulka och rutscha - än så länge höll vi oss till en liten snöhög vid vägkanten, men så småningom måste vi väl nog testa att göra en tuff backe med start på vår bakgård också.

I dag har det varit helt underbart vinterväder, så jag och barnen spenderade ett par timmar på bygget. Nu var alla fönster och dörrar på plats, förutom de stora vardagsrumsfönstren. De måste lyftas in med en lyftkran och killen som de hade bokat tills i dag hade ringt återbud. Tydligen hade han haft sönder ett par fönster vid ett bygge tidigare med sin kran och vågade inte riskera något igen. 

Iiiik! Jo tack, det passar så bra för oss att hans lyftkran håller sig borta :)

En annan kille - med en annan typs lyftkran dyker upp endera dagen i stället. 

Fasaden mot vägen och vattnet:Pardörren ut på terassen från vardagsrummet-matsalen-köket:


De stora fönstren bredvid som skall bli inlyfta med lyftkran:


Köket:


Och så vår finfina snögubbe :)


Vår ansvarige A var på plats med timmermännen i dag då vi kom, och de hade tyvärr mindre trevliga nyheter. Tydligen har golvgjutarna gjutit golvet lite för lågt, så vi kommer att vara tvungna att fixa till en extra tröskel vid dörren i källaren.

Ååh! Hur onödigt är inte det?

Inget man kan göra åt saken längre, men gissa bara om det stör?! Skulle ha god lust att ringa upp golvsliparna och Rudus - gör om, gör rätt, liksom.

Ett litet tillägg på Strömsö-listan, med andra ord.

För övrigt är dock allt helt tjosan! Timmermännen skulle börja med mellanväggarna nu - spännande.

Inga kommentarer: